A Fanatec ClubSport Pedál átka, és orvoslása…

DSCF0934

 

A legolcsóbb, piacon kapható loadcell-el szerelt pedál, sajnos sokszor bosszantja fel a tulajdonosait.

 

A szupertitkos szivacs, ami összenyomódik a pedál és a loadcell-a között sajnos előszeretettel dolgozza ki maga körül a kenőanyagokat, és teszi a fékút végét darabossá, szakaszossá, ragadóssá. Az a legjobb szemmel nézve is, elrontja a használhatóságát a nyomásérzékeny fék összes előnyének. A Fanatec nem éppen közismert a zökkenő mentes termékeiről, a probléma megoldás módja, pedig igencsak alul marad egy Logitech-éhez képest.

 

Erre sikerült egy jó orvoslatot találni, kedves Tilus barátom kapcsolatain keresztül. Egy bizonyos adalékkal ellátott grafitpor, mint  szilárd kenőanyag, csodás változásokat hoz a szivacs működésében. Nem is az a lényeg, hogy összeszerelés után egyből jó lesz, – azt a zsír vagy olaj is képes megtenni – hanem úgy is marad nagyon hosszú ideig (állítólag, a fanatec support is ezt használja a visszaküldött pedáloknál).

 

 

 

A grafitpor innen rendelhető meg, nem drága, hamar megérkezik. Sikerült rávennem a tulajt, hogy hazánkba is postázzon. Magyarországot, lehet a lista alján találjátok majd rendeléskor.

Régebben már írtam róla, a speciális szivacsokat érdemes megnyirbálni.

 

 

Ez is segít sokat a jó működésben, és érdemes a grafitporral jól megszórva összeszerelni. A többi fém alkatrész természetesen bezsírozhatjuk. Ügyeljünk a grafitporra, mintha homokot szórnánk rá, lepereg, és imád mindent befeketíteni.